Kitzbühel er østrigsk charme og skiløb i verdensklasse

04 October 2017

Vi har hvert år masser af danske skiturister med Skimundi i Kitzbühel, som vores danske instruktører underviser på pisterne. Der er mange fordele ved at booke dansk skiskole i Kitzbühel, og udover at man får en tryg, sikker og sjov skioplevelse, er det også praktisk at kunne spørge til råds om byen, pisterne og terrænet. Alt i alt giver det en skønnere og mere stressfri skiferie for hele familien.

Vi har spurgt en af vores dygtige instruktører i Kitzbühel, Karoline, om hvorfor Kitzbühel er den oplagte destination for familien. Karoline er skiinstruktør igennem Snowminds og tog sin instruktøruddannelse tilbage i November 2015.

Efter din mening, hvorfor er Kitzbühel et familievenligt skiresort?

Da Kitzbühel er en helårsby med bl.a. folkeskole og gymnasium, betyder det, at der bor mange familier hele året. Alle kan finde en “plads” i byen; om det er på golfbanen, i fitness centeret, på mountainbike sporet, der vil altid være mange muligheder. Med et varieret prisleje kan alle gæster finde sig til rette i byen. Specielt skiskolen Die Rote Teufel med 250 skilærere, har et stort fokus på børneundervisning og privatundervisning hvilket ses, når flere forskellige aktiviteter finder sted hver uge. Bl.a. “Crazy Helmet Day” hvor alle børn i skiskolen skal dekorere deres hjelm. Eller til 'Raceday' i slutningen af ugen, hvor den rødklædte maskot, Rote Teufel (rød djævel), viser sig og uddeler medaljer til alle børn, der har gennemført en uges undervisning.

Kitzbühel som børnevenlig destination?

Vandlandet og spacenteret “Aquarena” er populært blandt både børn og voksne. Efter en lang dag med skiundervisning, kan man nyde alle faciliteterne i saunaområdet med bl.a. spa og massage, mens børnene er under opsyn af en livredder i legelandet med vandrutsjebaner og legetøj.

Hvilke ugentlige arrangementer og aktiviteter arrangerer skiskolen?

Til fastelavn er det altid en tradition, at alle instruktører klæder sig ud. Børnene er ellevilde med det, og stemningen er altid på toppen i dagene. Ellers som nævnt bl.a. 'Crazy Helmet day' og 'Raceday', hvor det altid er mægtigt at se, hvordan børnene har været kreative dagen inden. Vingummibamser over hele hjelmen, som bliver spist løbende i løbet af dagen, er efterhånden en populær favorit!

Tips&tricks til familiens skiferie i Kitzbühel?

Alle hoteller ligger centralt eller direkte ud til et skibusstoppested. Forældre kan nyde en god aften ude på The Londoner til karaoke night hver onsdag eller deltage i 'open mic' på The Dubliner hver anden onsdag. Restaurant Landhaeusl ligger i byen og er så kendt for deres wienerschnitzler, at man skal være tidligt ude med booking af bord -­ næsten et helt år i nogle perioder. Så et tip er, at hvis du er snu, spørger du din eller dine børns skilærer om at reservere et bord til dig og måske kan du springe et par pladser op i køen.

Tre oplevelser som SKAL prøves i Kitzbühel?

Noget Kitzbühels skiområde er særligt kendt for, er det fantastiske udvalg af restauranter på pisterne. Nyd en hjemmelavet stenovnspizza på restauranten Berggasthof Tirol, en spaghetti med kæmperejer på områdets næsthøjest beliggende restaurant Steinbergkogel og sidst men ikke mindst den berømte wienerscnitzel på Restaurant Hochkitzbühel på toppen af hovedgondolen. Værd at vide er også, at netop Restaurant HochKitzbühel har aftenåbent helt til kl. 23 og derfor er der en fantastisk mulighed for at se den smukke by med panoramaudsigt om aftenen samtidig med, at man kan nyde et godt, østrigsk måltid. Når skidagen er gået, kan det varmt anbefales at tilbringe et par timer i det førnævnte “Aquarena” og lade op til den efterfølgende dags skiudfordringer. Hvis man på nogen måde er til sport og fysisk aktivitet er der en masse muligheder for at bevæge sig uden ski i Mercedes Benz Sportpark med alt fra ishockey til badminton til klatring. Her spiller byens gode ishockey hold “Die Adler” (Ørnene) også ofte kampe, der virkelig er værd at se pga. den vilde kampånd og støtte holdet får fra deres tilhængere.

Som tidligere instruktør, vil du anbefale Kitzbühel som destination på skiferien?

Kitzbühel er som sagt oplagt pga. mangfoldigheden ved både byen og terrænet. Der er noget for enhver smag og udfordring, og derfor er det ikke dumt til familien, som både har små børn og teenagere. Det er ikke særlig kendt blandt danskere, men det burde der laves om på :)

Skrevet af

Karoline